Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 4
Špaldoto se špenátem a sýrem
Omrzely vás klasické těstoviny? Zkuste pro změnu kernotto, které obsahuje spoustu vlákniny a je výborně stravitelné.
Ingredience
300g špaldové kernotto
2 hrsti vlašských ořechů
450g špenátu
3 lžíce olivový olej
2 ks cibule
mořská sůl
300g balkánský sýr
máslo
muškátový oříšek
kmín
3 stroužky česneku
Postup
- Kernotto propláchněte a vsypte do hrnce se silnějším dnem.
- Zalijte jedenapůlnásobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější.
- Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte.
- Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte a nakrájejte, z rozmraženého vymačkejte vodu. Cibuli orestujte na oleji. Přimíchejte špenát, sůl, muškátový oříšek, pepř, kmín a všechno společně restujte.
- Přihoďte nastrouhaný nebo rozmačkaný sýr balkánský (nebo třeba kozí), prolisovaný česnek, kernotto a ořechy. Promíchejte a dochuťte.
- Všechno přesuňte do vymazané zapékací misky a dvacet až třicet minut zapékejte.
- Po upečení posypte sýrem.