Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 45 min
porce: 4
Salát z quinoy, opečených rajčat a cizrny
Quinoa obsahuje všechny základní aminokyseliny. Díky obsahu bílkovin se tak vyrovná masu nebo mléčným výrobkům. Je proto ideální pro vegetariány, děti nebo kojící matky.
Ingredience
Ingredience:
• 1 hrnek quinoy
• 1 plechovka sterilované cizrny
• 300 g rajčat
• 2 olivového lžíce oleje
• 50 g rukoly/rokety
• sůl a pepř na dochucení
Dresink:• 5 lžic olivového oleje
• 3 lžíce citronvé šťávy
• 3 stroužky česneku
• sůl a pepř na dochucení
Postup
- Předehřejte troubu na 170 °C. Nakrájejte rajčata na větší kusy a společně s okapanou cizrnou dejte na pekáč, přidejte olivový olej, sůl a pepř a dejte péct na cca 40 minut*.
- Do vroucí vody vsypte quinou (poměr vody a quinoy je 1 : 2) a vařte 15 minut dokud se voda nevyvaří, potom nechte chvíli dojít pod poklicí. Rajčata s cizrnou i quinou nechte vychladnout, přidejte dresink a nakrájenou rukolu, promíchejte a můžete podávat.