Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 40 min
porce: 2

Rizoto

Italský originál nemá nic společného s klasikou ze školních jídelen. Příprava je jednoduchá, potřebujete jen pár kvalitních surovin a výsledek vás určitě nadchne.

Ingredience

2 cibule
máslo
olivový olej
300 g rýže arborio
strouhaný parmazán
750 ml zeleninového vývaru
200 ml bílé víno

Postup

  1. V hrnci rozpustíme kousek másla, ke kterému přidáme trochu olivového oleje.
  2. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přimícháme rýži a opékámeji 3-5 minut na mírném ohni.
  3. Rýži podlijeme bílým vínem, počkáme než se voda vsákne do rýže a odpaří a poté postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vývar přidáváme postupně - jakmile se předchozí dávka odpaří, přidáme další.
  4. Po 18-20 minutách rýže změkne, poté přimícháme kousek másla a pamazán. Podle chuti dosolíme.
  5. Konzistence rizota by měla být krémová, podáváme ho ihned po uvaření.

Nákupní seznam

PROBIO Rýže Arborio 500g BIO
PROBIO Bujón zeleninový 66 g BIO

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.