Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min + pečení
porce: 10
Pučálka
Není škoda, že se z ulic vytratily babky pučálnice? Vasedávaly u malých kamínek, pražily naklíčená hrachová zrna a prodávaly je komukoli. Stejně jako například pečené kaštany.
Ingredience
Suroviny:
300 g suchého hrachu
olej na smažení
sůl
pepř
majoránka
saturejka
česnek
med a skořice
Postup
- Hrách namočíme na 10 – 12 hodin.
- Slijeme vodu a rozprostřeme na plech.
- Je vhodné, aby voda při klíčení byla zhruba do 1/3 velikosti hrachu. Alespoň 1x za den hrách promyjeme. 2 – 4 dny necháme naklíčit.
- Naklíčený hrách na pánvi opečeme. Můžeme použít trochu oleje nebo jej opečeme na sucho. Polovinu hrachu ochutíme solí, pepřem, případně i majoránkou nebo česnekem. Druhou polovinu ochutíme lžící medu a skořicí. A která vám víc chutná?