Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 6
PROBIO recept: Zapečené těstoviny se zelím
Možná vám takovéhle těstoviny připravovala kdysi vaše babička. Oblíbená česká klasika, kterou rozhodně neurazíte.
Ingredience
400 g těstovin (fusilli nebo široké nudle)
300 g kysané zelí
200 g uzené maso nebo tofu
olej slunečnicový na pečení a smažení BIOLINIE
1 ks cibule
200 ml smetany
2 ks vejce
strouhanka
sůl
pepř černý mletý
Postup
- Na oleji orestujeme uzené maso nebo tofu nakrájené na kostičky a najemno nakrájenou cibulku.
- Smícháme společně s uvařenými těstovinami a pokrájeným kyselým zelím.
- Směs dáme do pekáčku, přelijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali vejce, kmín, pepř a sůl.
- Pečeme v předehřáté troubě při 180-200°C asi 30-45 minut.