Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 6

PROBIO recept: Čočková sekaná

Jak nakrmit rodinu téměř bez práce a vytěžit z toho i kousek k obědu do práce? Uvařit čočku a upéct ji v troubě. Takhle jednoduše se dá popsat příprava čočkové sekané. A kdo si rád hraje, může si z fáše připravit kuličky, díky nimž vám bude salát závidět nejedna kolegyně.  

Ingredience

300 g červené čočky PROBIO
1 vejce
150 g mrkve
50 g lněného semínka PROBIO
50 g jemných ovesných vloček PROBIO
3 lžíce olivového oleje BIOLINIE
3 lžíce najemno nakrájené petrželky
1 lžíce lahůdkového droždí
2 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
Sůl
Čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Čočku zalijte vodou, přidejte špetku soli a vařte, dokud nevznikne konzistence kaše. Během vaření promíchávejte. Nechte zchladnout.
  2. Mrkev nastrouhejte nahrubo a přidejte k čočce. Lněné semínko rozemelte (například v mixéru), rozmixujte také vločky a oboje přidejte k čočce. Vmíchejte i zbylé suroviny. Podle potřeby dosolte.
  3. Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem a směs rozetřete do formy. Povrch uhlaďte.
  4. Pečte při 180 °C asi 50 minut.

    Tip: 

    Z hmoty můžete tvarovat i kuličky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut.

    Podávejte se zeleninovým salátem a bylinkovým dipem ze zakysané smetany.  

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.