Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 6
PROBIO recept: Čočková sekaná
Jak nakrmit rodinu téměř bez práce a vytěžit z toho i kousek k obědu do práce? Uvařit čočku a upéct ji v troubě. Takhle jednoduše se dá popsat příprava čočkové sekané. A kdo si rád hraje, může si z fáše připravit kuličky, díky nimž vám bude salát závidět nejedna kolegyně.
Ingredience
300 g červené čočky PROBIO
1 vejce
150 g mrkve
50 g lněného semínka PROBIO
50 g jemných ovesných vloček PROBIO
3 lžíce olivového oleje BIOLINIE
3 lžíce najemno nakrájené petrželky
1 lžíce lahůdkového droždí
2 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
Sůl
Čerstvě mletý pepř
Postup
- Čočku zalijte vodou, přidejte špetku soli a vařte, dokud nevznikne konzistence kaše. Během vaření promíchávejte. Nechte zchladnout.
- Mrkev nastrouhejte nahrubo a přidejte k čočce. Lněné semínko rozemelte (například v mixéru), rozmixujte také vločky a oboje přidejte k čočce. Vmíchejte i zbylé suroviny. Podle potřeby dosolte.
- Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem a směs rozetřete do formy. Povrch uhlaďte.
Pečte při 180 °C asi 50 minut.
Tip:
Z hmoty můžete tvarovat i kuličky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut.
Podávejte se zeleninovým salátem a bylinkovým dipem ze zakysané smetany.