Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 10 min
porce: 6
Pomazánka z cizrny
Hummus má velký obsah železa, vitamínu C, kyseliny listové a vitamínu B6. Díky cizrně má vysoký obsah proteinů a vlákniny, má své uplatnění ve vegetariánské a veganské kuchyni, kde při konzumaci (typicky s pečivem) může sloužit jako celkový zdroj proteinů.
Ingredience
Suroviny
Cizrna – 1 plechovka
Česnek – 3 stroužky
Citrónová šťáva
Olivový olej – 2 lžíce
Bílý jogurt
Postup
- Cizrnu necháme okapat, rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citrónovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši.
- Osolíme, opepříme.
- Podáváme s chlebem či bagetou.
- Pokud použijete suchou cizrnu, namočte ji přes noc a poté uvařte.