Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 40 min
porce: 6
Pomazánka z červené čočky
Tato lahodná pomazánka skvěle zasytí díky vysokému obsahu vlákniny, kvalitních rostlinných bílkovin a tuků a představuje tak ideální svačinku do školy i do práce.
Ingredience
200 g červené loupané čočky
1 cibule
1 mrkev
5 lžic olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžička soli
1 š petka kari koření
600 ml vody
2 lžíce citronové šťávy
Postup
- Čočku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte mrkev a za občasného míchání restujte pár minut.
- Pak přidejte utřený česnek, lehce osolte a ochuťte kari kořením. Ke směsi přidejte okapanou červenou čočku, zalijte vroucí vodou a přiklopte pokličkou.
- Vařte na mírném plamenu 20 minut a občas zamíchejte. Všechna voda by se měla vyvařit, čočka být měkká a získat tak kašovitou konzistenci.
- Dochuťte solí, citronovou šťávou, lžící olivového oleje a nechte vychladnout, aby pomazánka zatuhla.
- Namažte na pečivo a dle chuti ozdobte jarní cibulkou nebo čerstvou zeleninou.