Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 8

Polévka z červené čočky se zázvorem

Červená čočka má tu výhodu, že nemá slupku a se nemusí se proto namáčet. Polévka z ní je tedy hotová za chviličku a získáte tak rychlý oběd plný kvalitních bílkovin. 

Ingredience

1 hrnek červené čočky
2 lžíce oleje
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce římského kmína
cca 4 cm čerstvého zázvoru
400 ml krájených rajčat
1,5 l zeleninového vývaru

Postup

  1. Čočku propláchněte a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a pár minut opékejte.
  2. Poté přidejte kmín a nastrouhaný zázvor a nechte ještě minutku osmahnout. Přidejte čočku, krájená rajčata, zalijte vývarem, dobře promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká.
  3. Na závěr dochuťte pepřem a solí a podávejte s čerstvými bylinkami, třeba petrželkou.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.