Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 75 min
porce: 4
Pizza Prosciutto
Máte chuť na domácí pizzu, ale vyhýbáte se lepku? Právě pro Vás máme jednoduchý a rychlý recept na bezlepkový korpus, který si můžete ozdobit podle své chuti.
Ingredience
125 g bezlepkové směsi
150 g bílého jogurtu
1 bezlepkový prášek do pečiva
1 vejce
špetka soli
krájená rajčata
oregano
česnek
šunka, sýr, olivy dle chuti
Postup
- Všechny ingredience dáme do velké mísy a vymícháme z nich hladné těsto.
- Těsto rovnoměrně rozetřeme na pečící papír.
- Rajčatovou omáčkou smícháme s utřeným česnekem, solí, pepřem a oreganem.
- Těsto potřeme rajčatovou omáčkou a přidáme šunku, sýr, olivy a případně další suroviny dle chuti.
- Dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme cca. 25 až 30 min, dokud okraje pizzy nezezlátnou.