Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 10 min
porce: 4
Pavlíniny slané tyčky
Osvěžte svou nabídku domácího pečiva s naším receptem na Pavlininy slané tyčky! Tyto křupavé a chutné tyčky jsou ideálním občerstvením na každou příležitost – od večírků a oslav až po lehkou svačinu ke kávě či čaji.
Ingredience
25 dkg celozrnné mouky jemně mleté
20 dkg strouhaného sýra (30% eidam)
20 dkg másla
4 lžíce mléka
1 vejce
sůl
Na posyp:
vejce na potření
sýr, mák, kmín, sezam, len
Postup
- Z celozrnné mouky, změklého másla a mléka udělejte těsto a nechte jej odpočinout při pokojové teplotě.
- Poté z něj vyválejte asi 5 mm tlustý plát, nožem nebo rádýlkem nakrájejte 1,5 cm široké a 8 cm dlouhé tyčinky.
- Tyčinky vyskládejte na plech, potřete rozšlehaným vejcem a posypte solí, kmínem, sezamem, najemno nastrouhaným sýrem.