Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 15 min
porce: 4
Proteinové palačinky s pohankou
Pohanka dodá vašemu tělu rutin a zároveň se postará o dokonalou vláčnost palačinek. Makový protein zase slouží jako cenný zdroj bílkovin, takže můžete zhřešit bez výčitek.
Ingredience
100 g pohankové mouky
100 g proteinového prášku
2 vejce
400 ml (rostlinného) mléka
špetka soli
kokosový olej
džem nebo ořechový krém podle chuti
Postup
- Mouku rozmixujeme s proteinem a špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).
- Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.
- Hotové palačinky ozdobíme marmeládou nebo oříškovým máslem a nezapomeneme na kousek ovoce.