Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 10 min
porce: 4
Ovesná kaše přes noc
Tahle kaše se nevaří, ale chladí přes noc v lednici. Ráno ji jen vyndáte a a zdravou výživná snídaně či netradiční svačina je na světě, což v ranní honičce určitě oceníte. Dochuťte ji libovolně podle sebe nebo podle mlsných jazýčků vašich dětí a věřte nám, že úspěch je zaručen.
Ingredience
1 šálek ovesných vloček
1/3 šálku chia semínek
4 lžíce javorového sirupu
1,5 šálku mléka (příp. mandlového /ovesného nápoje)
špetka soli
špetka vanilky
arašídové máslo nebo jiný ořechový krém
čerstvé ovoce dle chuti
džem, kokos, strouhaná čokoláda dle chuti
Postup
- Smíchejte mléko, javorový sirup, vanilku a chia semínka. Pokud chcete docílit jemnější konzistence, můžete všechny suroviny lehce rozmixovat.
- Přidejte ke směsi ovesné vločky a promíchejte.
- Směs rozdělte do 4 skleniček a uzavřete.
- Vychlaďte přes noc v lednici. Vločky a chia semínka přes noc nasají volnou tekutinu, takže směs zhoustne a změkne.
- Ráno před podáním dozdobte banánem, jahodami či jiným ovocem, přidejte ořechové máslo a případně posypejte kokosem či nasekanými oříšky podle chuti.