Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 12
Ořechová bábovka
Zdravá ořechová bábovka je skvělým tipem, jak zužitkovat podzimní ořechovou nadílku a zpříjemnit si ranní vstávání. Vlašské ořechy obohatí každý zdravý jídelníček díky vysokému obsahu vitaminu B, manganu, zinku a mědi. Celozrnná mouka je zase kvalitním zdrojem vlákniny, takže vás spolehlivě a zdravě zasytí.
Ingredience
250 g celozrnné pšeničné mouky
150 g třtinového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
75 ml slunečnicového oleje
100 ml mléka
4 vejce
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do pečiva
Postup
- Rozklepneme vejce a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s olejem a cukrem.
- V jiné míse si vyšleháme z bílků sníh a v další míse smísíme suché přísady - mouku, mleté ořechy, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
- Do mísy s vyšlehanými žloutky zapracujeme postupně suché přísady. Promícháme a poté opatrně vmícháme sníh z bílků.
- Připravené těsto přelijeme do tukem vytřené a moukou vysypané formy a dáme péct do trouby.
- Pečeme asi 45 až 60 minut, průběžně kontrolujeme pomocí špejle.