Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 40 min
porce: 12

Mrkvové muffiny - Mrkvánky

Zdravé mrkvové muffiny doporučujeme všem skeptikům, kteří se nad mrkví v moučnících ošklíbají. Zaručujeme, že se po nich jenom zapráší a všechny návštěvy se budou dožadovat receptu.


Postup

  1. Zapněte troubu na 200 °C.
  2. Vezměte si mísu, ve které budete připravovat těsto. Mrkev důkladně omyjte, očistěte a nastrouhejte nahrubo. Jablka omyjte, rozkrojte, vyjměte z nich jadřince a nastrouhejte také nahrubo. Loupat je nemusíte, klidně jim nechte slupku. Ke strouhání můžete použít klasické struhadlo nebo jablka a mrkev nasekat v mixéru. Obojí pak nasypte do mísy.
  3. V mixéru nebo ručně nasekejte ořechy a přidejte je do mísy spolu s hrozinkami.
  4. Vezměte si vařečku a postupně do směsi přisypávejte mouku a míchejte.
  5. Jakmile budete mít mouku zapracovanou, vlijte do mísy olej, obě vajíčka, přidejte prášek do pečiva a skořici a vše pořádně zamíchejte.
  6. Vezměte si plech na muffiny a do jednotlivých důlků vložte papírové košíčky na muffiny. Hotovou směs pak do jednotlivých košíčků rovnoměrně rozdělte.
  7. Vložte plech do předehřáté trouby a pečte na 200 °C zhruba 20-25 minut. Až muffiny na povrchu zezlátnou, budou hotové.

    Naše tipy:

    Při pečení používejte nesířené ovoce. Vyzkoušejte třeba kombinaci hrozinek a brusinek.

    Vyměňte vlašské ořechy za mandle a muffiny budou mít jemnější chuť.

    Z muffinů snadno uděláte "cupcaky". Ozdobte je nahoře například zakysanou smetanou oslazenou vanilkovým cukrem a posypte kvalitním kakaem.

    Do muffinů můžete také zapéct náplň v podobě kvalitní marmelády. 

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.