Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 4

Japonská miso polévka

Tato polévka je údajně tajemstvím japonské dlouhověkosti. Japonci si ji často dávají i k snídani nebo jako předkrm. Jejím základem je extrémně zdravá fermentovaná pasta zvaná miso a oceníte ji, když se necítíte úplně dobře.

Ingredience

750 ml zeleninového vývaru
4 lžičky miso pasty
pórek
jarní cibulka
100 g tofu
1 karotka
sušené houby šitake
1-2 vejce
1 lžíce sezamového oleje
 

Postup

  1. Na trošce sezamového oleje orestujeme na nudličky nakrájenou karotku a zalijeme vývarem.
  2. Jednu naběračku horkého vývaru si necháme stranou a rozmícháme v ní pastu miso.
  3. Do vařícího vývaru s karotkou vhodíme houby a vyklepneme vejce a vaříme 5-10 minut.
  4. Tofu nakrájíme na malé kostičky a přidáme do polévky.
  5. Stáhneme teplotu a rozmíchané miso vrátíme zpět do polévky. Dál už nevařte - miso obsahuje živé enzymy, které byste varem zničili.
  6. Přidáme pórek a jarní cibulku a necháme polévku táhnout těsně pod bodem varu ještě asi tři až pět minut.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.