Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 20
Medovo-dýňové perníčky
Zdravější varianta perníčků, která si ale chutí nijak nezadá s klasickou verzí. Zvolte správné tvary a strašidelnou polevu a o originální halloweenskou výzdobu máte postaráno.
Ingredience
Na těsto:
150 g dýňového pyré
100 g medu
1 vejce
100 g ghí
12 0 g třtinový cukr
400 g špaldové mouky
1 lžička kypřícího prášku
Perníkové koření
Na polevu:
1 bílek
20 dkg citronového cukru
Postup
- Dýni si rozkrojte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. Kostky povařte ve vodě asi 5 minut, slijte a mixerem rozmixujte do pyré. Do pyré přidejte vejce, med, cukr a smíchejte v hladkou hmotu. Do směsi přidejte špaldovou mouku smíchanou s kypřícím práškem a perníkovým kořením. Poté zpracujte ghí do těsta. Pokud se těsto bude lepit, přidejte mouku.
- Vzniklé těsto nechte uležet do druhého dne v ledničce. Z těsta vyválejte plát těsta o tloušťce 0,5 mm a vykrajujte strašidelné tvary. Pečte zhruba 12 min na 170°C dokud perníčky nebudou zlaté.
- Perníčky si ozdobte strašidelnou polevou, kterou si vytvoříte z bílku a citronového cukru. Případně přidejte potravinářské barvivo. Obě ingredience vyšleháte tak, než z ní nevznikne tuhá poleva. Vzniklou polevu dejte do igelitového sáčku, ustřihněte růžek a můžete začít zdobit.