Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 20

Medovo-dýňové perníčky

Zdravější varianta perníčků, která si ale chutí nijak nezadá s klasickou verzí. Zvolte správné tvary a strašidelnou polevu a o originální halloweenskou výzdobu máte postaráno. 

Ingredience

Na těsto:
150 g dýňového pyré
100 g medu
1 vejce
100 g ghí
12 0 g třtinový cukr
400 g špaldové mouky
1 lžička kypřícího prášku
Perníkové koření
Na polevu:
1 bílek
20 dkg citronového cukru

Postup

  1. Dýni si rozkrojte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. Kostky povařte ve vodě asi 5 minut, slijte a mixerem rozmixujte do pyré. Do pyré přidejte vejce, med, cukr a smíchejte v hladkou hmotu. Do směsi přidejte špaldovou mouku smíchanou s kypřícím práškem a perníkovým kořením. Poté zpracujte ghí do těsta. Pokud se těsto bude lepit, přidejte mouku.
  2. Vzniklé těsto nechte uležet do druhého dne v ledničce. Z těsta vyválejte plát těsta o tloušťce 0,5 mm a vykrajujte strašidelné tvary. Pečte zhruba 12 min na 170°C dokud perníčky nebudou zlaté.
  3. Perníčky si ozdobte strašidelnou polevou, kterou si vytvoříte z bílku a citronového cukru. Případně přidejte potravinářské barvivo. Obě ingredience vyšleháte tak, než z ní nevznikne tuhá poleva. Vzniklou polevu dejte do igelitového sáčku, ustřihněte růžek a můžete začít zdobit. 

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.