Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
kus: 30
Medové perníčky jako od babičky
Vraťte se do dětství s naším receptem na medové perníčky jako od babičky. Tyto voňavé a křehké perníčky, plné lahodného medu a aromatického koření, vám připomenou kouzlo vánočních svátků a rodinných tradic.
Ingredience
56 dkg cukr krystal a 4 vejce ...do pěny
8 tlučených hřebíčků
kůra z citronu
necelá kávová lžička skořice
1 hrst strouhanky
70 dkg hladké mouky
10 dkg rozpuštěného medu
1 kávová lžička jedlé sody
3-4 lžíce mléka
Postup
- Umícháme , zpracujeme v tuhé těsto, může odpočívat v lednici i týden.
- Uděláme placky, vykrájíme, pečeme v horké troubě.
- Po upečení ještě horké potíráme rozšlehaným vejcem a necháme zaschnout.
- Pečeme cca 10 dní předem, přidáme chlebovou kůrku (díky ní změkne krásně perníček)
- Bílková poleva: bílek (nesmí tam být zárodek), cukr moučka prosátý, trochu škrobu a citronové šťávy.
- Vytvoříme z ingrediencí polevu. Pokud zůstane i po několika minutách řídká, přidáme cukr. Perníčky nazdobíme dle vaší fantazie.