Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 6
Mandlové houstičky plněné jahodami
Nachystejte tento zdravý a bezlepkový dezert pro své milé. Hodí se nejenom na Valentýna! Objevte dokonalou sladkou pochoutku, která spojí lahodné mandle, svěží jahody a jemnou kokosovou šlehačku. Naše mandlové houstičky plněné jahodami a kokosovou šlehačkou jsou nejen krásně vypadající, ale také neskutečně chutné.
Ingredience
2 hrnečky mandlové mouky
1/4 hrnečku špaldové mouky
1/4 hrnečku rozehřátého kokosového oleje
3 PL medu
2 vajíčka
1/2 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL vanilkového extraktu nebo zrnka z 1 vanilkového lusku
špetka mořské soli
jahody nebo jiné ovoce
kokosové mléko v konzervě
2 PL medu
Postup
- Kokosové mléko nechte přes noc stuhnout v ledničce.
- Do misky nasypejte mandlovou a špaldovou mouku, přidejte prášek do pečiva, špetku soli a vše pořádně promíchejte.
- V druhé misce rozmíchejte vajíčka, vanilkový prášek, předehřátý kokosový olej a med. Obě směsi potom smíchejte dohromady.
- Předehřejte si troubu na 180°C. Těsto rozdělte na drobné bochánky a vyskládejte na plech s pečícím papírem.
- Pečte asi 15-20 minut.
- Omyjte a nakrájejte ovoce na kousky.
- Z lednice vyndejte kokosové mléko v plechovce. Odeberte z něj hustou bílou část, která se utvořila na povrchu. Smíchejte ji s medem a vytvořte sníh.
- Houstičky nazdobte a můžete servírovat.