Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 6

Mandlové houstičky plněné jahodami

Nachystejte tento zdravý a bezlepkový dezert pro své milé. Hodí se nejenom na Valentýna! Objevte dokonalou sladkou pochoutku, která spojí lahodné mandle, svěží jahody a jemnou kokosovou šlehačku. Naše mandlové houstičky plněné jahodami a kokosovou šlehačkou jsou nejen krásně vypadající, ale také neskutečně chutné. 

 

Ingredience

2 hrnečky mandlové mouky
1/4 hrnečku špaldové mouky
1/4 hrnečku rozehřátého kokosového oleje
3 PL medu
2 vajíčka
1/2 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL vanilkového extraktu nebo zrnka z 1 vanilkového lusku
špetka mořské soli
jahody nebo jiné ovoce
kokosové mléko v konzervě
2 PL medu

Postup

  1. Kokosové mléko nechte přes noc stuhnout v ledničce.
  2. Do misky nasypejte mandlovou a špaldovou mouku, přidejte prášek do pečiva, špetku soli a vše pořádně promíchejte.
  3. V druhé misce rozmíchejte vajíčka, vanilkový prášek, předehřátý kokosový olej a med. Obě směsi potom smíchejte dohromady.
  4. Předehřejte si troubu na 180°C. Těsto rozdělte na drobné bochánky a vyskládejte na plech s pečícím papírem.
  5. Pečte asi 15-20 minut.
  6. Omyjte a nakrájejte ovoce na kousky.
  7. Z lednice vyndejte kokosové mléko v plechovce. Odeberte z něj hustou bílou část, která se utvořila na povrchu. Smíchejte ji s medem a vytvořte sníh.
  8. Houstičky nazdobte a můžete servírovat.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.