Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 25 min
porce: 6
Mandlové cupcakes s kávovým kešu krémem
Mandlové cupcakes se hodí stejně dobře jako snídaně do postele, tak i jako romantický dezert po obědě nebo sladká tečka po vydařeném večeru.
Ingredience
4 PL mandlové mouky
1 vejce
2 PL mandlového/arašídového másla
3 PL medu
1/2 hrnku mléka
1/2 ČL prášku do pečiva
špetka skořice
1/4 hrnku kakaa
Na krém:
50g kešu ořechů
1/2 ČL kávy
2 PL řeckého jogurtu
2 PL medu
1 PL kakaa
Postup
- V misce rozmícháme mandlovou mouku, prášek do pečiva, špetku skořice a kakao.
- Poté přidáme další ingredience a těsto pořádně promícháme, ať se v něm netvoří hrudky.
- Předehřejeme troubu na 175°C, cupcakes dáme do silikonové formy a necháme péct 17-25 minut.
- Po dopečení necháme řádně vychladnout a potom vyndáme dortíky z formy.
- Kešu ořechy namočíme na cca 45 minut do vody, poté očistíme a rozmixujeme s ostatními surovinami na krém.
- Cupcakes ozdobíme krémemem a na závěr můžeme jemně posypat kávou a na vrch přidat malinu nebo jahodu.