Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 25 min
porce: 6

Mandlové cupcakes s kávovým kešu krémem

Mandlové cupcakes se hodí stejně dobře jako snídaně do postele, tak i jako romantický dezert po obědě nebo sladká tečka po vydařeném večeru.

Ingredience

4 PL mandlové mouky 
1 vejce
2 PL mandlového/arašídového másla 
3 PL medu 
1/2 hrnku mléka
1/2 ČL prášku do pečiva
špetka skořice 
1/4 hrnku kakaa
Na krém:
50g kešu ořechů
1/2 ČL kávy
2 PL řeckého jogurtu
2 PL medu 
1 PL kakaa
 

Postup

  1. V misce rozmícháme mandlovou mouku, prášek do pečiva, špetku skořice a kakao.
  2. Poté přidáme další ingredience a těsto pořádně promícháme, ať se v něm netvoří hrudky.
  3. Předehřejeme troubu na 175°C, cupcakes dáme do silikonové formy a necháme péct 17-25 minut.
  4. Po dopečení necháme řádně vychladnout a potom vyndáme dortíky z formy.
  5. Kešu ořechy namočíme na cca 45 minut do vody, poté očistíme a rozmixujeme s ostatními surovinami na krém.
  6. Cupcakes ozdobíme krémemem a na závěr můžeme jemně posypat kávou a na vrch přidat malinu nebo jahodu.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.