Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 45 min
porce: 6
Malinové makronky
Makronky pocházejí z renesanční Itálie, přestože se tváří jako plnokrevné Francouzky. To Kateřina Medicejská je přivezla do Francie, která bílkové pusinky s lehkostí přijala za své. Největší oblibu si získaly především ty pestrobarevné, spojené krémy všelijakých příchutí. U nás tahle dobrůtka na oblibu čekala poměrně dlouho. Ale kdo si počká...
Ingredience
120 g mandlové mouky
150 g moučkového cukru
90 g bílku ( cca ze 3 vajec)
50 g krupicového cukru
2 lžičky prášku z lyofilizovaných malin
Krém:
250 g másla
100 g moučkového cukru
200 ml suchého sektu
Postup
- Mandlovou mouku smíchejte s moučkovým cukrem, rozmixujte v mixéru a poté přesejte přes cedník.
- Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem do měkké pěny, přidejte prášek z malin a vyšlehejte pevný sníh.
- Směs mandlí a cukru přisypte do sněhu, míchejte, dokud není těsto hladké, řídké, ale pevné (aby se těsto na plechu neroztékalo).
- Těsto dejte do cukrářského sáčku a vytvořte na plechu kolečka o průměru 4,5 cm. Makronky nechte na plechu zaschnout, při doteku nesmějí lepit (může to trvat i 60 minut). Pečte 10-12 minut na 150 stupňů.
- Vytvořte krém, sekt v krému dodává lehkost i chuť. Rozložte makronky, na spodní stranu poloviny z nich naneste do středu krém a přiklopte zbylými makronkami. Opatrně stlačte, aby se krém dostal ke krajům. Pozor na rozmáčknutí makronky.