Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 10

Letní ovocný koláč

Osvěžte se šťavnatým koláčem s čerstvým ovocem rozpečeným ve vanilkovém krému...

Ingredience

2 hrnky špaldové celozrnné hladké mouky
1/3 hrnku xylitolu
špetka soli
150 ml (3/4 hrnku) slunečnicového oleje
1 krabička (250 ml) smetany (může být i rostlinná)
3 lžíce prášku vanilkového pudingu
1 sáček sušeného droždí
3 lžíce třtinového cukru do náplně
2 lžíce třtinového cukru na posypání
2 hrnky ovoce - borůvky, maliny nebo ostružiny

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, xylitol, špetku soli a přidejte slunečnicový olej.
  2. Celou směs zpracujte do pevného těsta. Těsto vytvarujte do formy na pečení a vidličkou těsto do mnoha místech propíchejte.
  3. Pečící formu i s těstem nechte na 45 minut odpočinout v mrazáku.
  4. Mezitím předehřejte troubu na 180°. Těsto vložte ho do vyhřáté trouby a pečte 10 minut.
  5. Mezi tím, co se těsto peče, si připravte náplň. Ovesnou smetanu smíchejte s vanilkovým pudingem, třemi lžícemi třtinového cukru a se sušeným droždím, ovoce omyjte.
  6. Předpečené těsto vyndejte z trouby. Na těsto nalijte náplň a vsypte ovoce. Nakonec koláč posypte dvěmi lžícemi třtinového cukru a pečte dalších 35-40 minut. Po vychladnutí koláč dozdobte ještě čerstvým ovocem.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.