Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 35 min
porce: 10
Lahodné domácí müsli
Nejen neodiskutovatelné zdravotní výhody a naprostá kontrola nad obsahem, ale i (s)chuťí strčí do kapsy většinu prodávaných směsí - zvláště když si dáte záležet na výběru ingrediencí.
Ingredience
Suroviny
250 g špaldových vloček
40 g pekanových ořechů
40 g makadamových ořechů
40 g para ořechů
10 g slunečnicových semínek
70 g javorového sirupu
60 g medu
60 g kokosového oleje
Postup
- Nejprve smíchejte špaldové vločky s ořechy a slunečnicovými semínky.
- V jiné míse smíchejte javorový sirup, med a olej. Pokud by se Vám směs nepropojovala, můžete ji lehce zahřát.
- Následně smíchejte se směsí vloček a ořechů.
- Výslednou směs přeneste na plech vyložený pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 160 st. Celsia 25 minut.
- V polovině pečení směs promíchejte.
- Domácí müsli můžete zobat samotné, dát si je s jogurtem nebo mlékem.