Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 45 min
porce: 20

Kokosky

Vláčné, měkké, hutnější kokosky, na kterých vzniká závislost. Nezapomeňte je nechat dva dny odležet, aby byly přesně takové, jaké mají být. 

Ingredience

100 g změklého másla
100 g cukru třtinového moučkového
100 g strouhaného kokosu
150 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřicí prášek
špetka soli
2 bílky
strouhaný kokos na obalení

Postup

  1. Změklé máslo utřete s polovinou cukru do pěny.
  2. Přidejte kokos a prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  3. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte polotuhý sníh, vmíchejte do něj zbylý cukr a šlehejte dotuha.
  4. Pomocí stěrky ho zapracujte do kokosového základu. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a uložte na 30 minut do lednice.
  5. Troubu rozehřejte na 150 °C. Z těsta tvarujte pomocí lžičky malé kuličky, obalte je ve strouhaném kokosu a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečte 20–25 minut dozlatova, až kuličky zpevní. Nesmí zhnědnout, kokos by mohl zhořknout. Nechte zchladnout, uložte je do chladu a nechte alespoň 2 dny rozležet.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.