Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 90 min
porce: 30

Koblížky z trouby

Masopust a koblihy patří odjakživa k sobě. Rádi byste si tuhle tradiční pochoutku dopřáli, ale vyhýbáte se smažení? Upečte si koblížky v troubě! Budou světlejší a ne tolik nadýchané, ale chuťově jsou skvělé, za to dáme ruku do ohně.

Ingredience

250 ml mléka
30 g droždí
1/2 lžičky cukru
500 g hladké mouky
80 g cukru
1 balení vanilkového cukru
1 žloutek
80 g másla
300 g marmelády
moučkový cukr na posypání
vejce, máslo a rum na potření

Postup

  1. Do 50 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí a půl lžičky cukru a necháme asi 20 minut na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Do hotového kvásku vmícháme mouku, zbylé mléko, cukr, vanilkový cukr, žloutek a máslo v pokojové teplotě.
  3. Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
  4. Na posypaném vále rozválíme těsto na plát o šířce asi 1 cm.
  5. Vykrajovátkem nebo sklenicí vykrajujeme kolečka.
  6. Na polovinu koleček umístíme dostředu trochu marmelády, přiklopíme druhým kolečkem a okraje přimáčkeme k sobě.
  7. Koblihy umístěte na plech pokrytý pečícím papírem, přikryjte utěrkou a nechte ještě asi 20 minut kynout.
  8. Potřete koblihy rozšlehanýjm vejcem a pečte v troubě asi 15-20 minut na 180 stupňů.
  9. Po vytažení z trouby potřete koblihy rozpuštěným máslem s kapkou rumu a posypejte moučkovým cukrem.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.