Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 45 min
porce: 4

Jáhlová kaše se švestkami

Jáhly se poslední roky poněkud vytratily z našich jídelníčků, což je velká škoda. Mají jemnou chuť, jsou skvěle stravitelné a plné minerální látek důležitých pro kosti a klouby, což je nominuje na ideální (nejen) dětské jídlo. Můžete je připravit naslano i nasladko, kreativitě se meze nekladou. 

Ingredience

1 l mléka nebo rostlinného mléka
50 g másla
250 g jáhel
1/2 lžičky soli
2 žloutky
150 g medu
250 g sušených švestek /meruněk
mletá skořice na posypání

Postup

  1. Jáhly spařte horkou vodou a dejte je do hrnce se studeným mlékem. Pomalu zahřívejte, přidejte máslo, sůl a za stálého míchání svařte na kaši. Bude to trvat asi 15 minut.
  2. Do téměř hotové kaše přidejte žloutky, med a sušené ovoce.
  3. Kaši přelijte na talíř a posypte mletou skořicí. 

Nákupní seznam

Číhala Med květový luční 500g
Allnature Švestky sušené 1000g
Country Life Jáhly 500g BIO
Skladem
Country Life Jáhly 500g BIO
Od Country Life

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.