Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 45 min
porce: 4
Jáhlová kaše se švestkami
Jáhly se poslední roky poněkud vytratily z našich jídelníčků, což je velká škoda. Mají jemnou chuť, jsou skvěle stravitelné a plné minerální látek důležitých pro kosti a klouby, což je nominuje na ideální (nejen) dětské jídlo. Můžete je připravit naslano i nasladko, kreativitě se meze nekladou.
Ingredience
1 l mléka nebo rostlinného mléka
50 g másla
250 g jáhel
1/2 lžičky soli
2 žloutky
150 g medu
250 g sušených švestek /meruněk
mletá skořice na posypání
Postup
- Jáhly spařte horkou vodou a dejte je do hrnce se studeným mlékem. Pomalu zahřívejte, přidejte máslo, sůl a za stálého míchání svařte na kaši. Bude to trvat asi 15 minut.
- Do téměř hotové kaše přidejte žloutky, med a sušené ovoce.
- Kaši přelijte na talíř a posypte mletou skořicí.