Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 40 min
porce: 4

Indická polévka z červené čočky

Červená čočka je plná kvalitních bílkovin a skvěle chutná. Uvařte si z ní hřejivou a voňavou polévku, která potěší na těle i na duši. Výborná k obědu i k lehké, ale syté večeři.

Ingredience

150g červené čočky
100 g červené cibule na větší kousky
100 g řapíkatého celeru na kostky
50 g mrkve na kolečka
1 větší brambora na kostky
30 g rajčatového protlaku
1l zeleninového vývaru
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce kari
50 g čerstvého zázvoru nastrouhaného
2 stroužky česneku
1 kostka zeleninového bujónu
čerstvý koriandr jemně nasekaný
chilli paprička a mořská sůl

Postup

  1. Cibuli nechte na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, zázvor, koření, lehce orestujte.
  2. Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a ochuťte bujónem.
  3. Vložte zeleninu a vařte, dokud není brambora měkká. Nakonec vysypte červenou čočku, krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, dokud čočka nezměkne.
  4. Polévku podáváme posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.