Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 40 min
porce: 4
Indická polévka z červené čočky
Červená čočka je plná kvalitních bílkovin a skvěle chutná. Uvařte si z ní hřejivou a voňavou polévku, která potěší na těle i na duši. Výborná k obědu i k lehké, ale syté večeři.
Ingredience
150g červené čočky
100 g červené cibule na větší kousky
100 g řapíkatého celeru na kostky
50 g mrkve na kolečka
1 větší brambora na kostky
30 g rajčatového protlaku
1l zeleninového vývaru
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce kari
50 g čerstvého zázvoru nastrouhaného
2 stroužky česneku
1 kostka zeleninového bujónu
čerstvý koriandr jemně nasekaný
chilli paprička a mořská sůl
Postup
- Cibuli nechte na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, zázvor, koření, lehce orestujte.
- Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a ochuťte bujónem.
- Vložte zeleninu a vařte, dokud není brambora měkká. Nakonec vysypte červenou čočku, krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, dokud čočka nezměkne.
- Polévku podáváme posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.