Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 10 min
porce: 10
Hummus
Hummus si můžete dát na chleba nebo použít jako dip k nachos, syrové zelenině nebo třeba k pita chlebu. Nejenom, že tahle pomazánka skvěle chutná, ale je zároveň i zdravá. Hlavní ingrediencí je totiž cizrna (římský hrách), která je označována za královnu mezi luštěninami.
Ingredience
1 konzerva cizrny
3 lžičky sezamové pasty Tahini
2 lžíce cizrnového nálevu z konzervy
2 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1 stroužek česneku
šťáva z půlky citrónu
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej
podle chuti čerstvý koriadr/petrželka, mletá sladká paprika
bagetka/pita chleba k podávání
Postup
- Cizrnu slijeme (nálev necháme stranou), propláchneme studenou vodou a dáme do mixéru.
- Přidáme oloupaný česnek, mletý římský kmín, olej, Tahini, cizrnový nálev, sůl a pepř, šťávu z půlky citrónu a vše umixujeme.
- Pokud vám směs připadá moc hustá, přidejte trochu nálevu, vodu nebo olivový olej.
- Na závěr vše dochutíme solí, pepřem a citrónem.
- Připravený hummus naservírujte v misce, zakápnutý trochou olivového oleje, posypaný červenou mletou paprikou a ozdobený koriandrem nebo petrželkou.