Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 35 min
porce: 3

Houbové rizoto

Až přinesete z lesa čerstvé hříbky, vyzkoušejte je při přípravě našeho italského rizota.

Ingredience

300 g rýže Arborio
2 lžíce másla
2 stroužky česneku, oloupané, vcelku
1 cibule na drobno nakrájená
100 ml bílého vína
20 g sušených hub (předem namočíme) nebo 150 g čerstvých hub (nejlépe hřib pravý)
50 g strouhaného sýra typu parmazán
3 lžíce olivového oleje
1 l horkého vývaru
sůl
pepř

Postup

  1. Na oleji osmahněte na drobno nakrájené houby (namočené předem sceďte). Osolte a dvacet minut poduste, aby houby byly měkké.
  2. Vývar nechte vřít na mírném plameni.
  3. Ve větším kastrolu restujte na másle cibuli a celý česnek.
  4. Přidejte rýži a ze všech stran ji osmažte, až zesklovatí. Stále míchejte, ať se rýže nepřipálí.
  5. Česnek vyjměte a zalijte vínem. Naběračkou postupně dolévejte vývar, vždy jednu naběračku, nechat vstřebat, poté přidat další.
  6. Rýži občas promíchejte, aby se odlepila ode dna a nepřipálila se. Asi po dvaceti minutách bude rýže "al dente".
  7. Na závěr vmíchejte houby, máslo a cca 25 g sýra. Zamíchejte, dochuťte solí, případně pepřem a nechte dvě minuty odstát.
  8. Risotto podávejte posypané parmazánem.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.