Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
porce: 4
Hamburger z cizrny, kuskusu a brokolice
Hledáte zdravou a chutnou alternativu k tradičnímu hamburgeru? Vyzkoušejte náš recept na hamburger z cizrny, kuskusu a brokolice. Tento lahodný a výživný burger je plný bílkovin, vlákniny a vitamínů, díky kterým se budete cítit skvěle.
Ingredience
Suroviny
1/3 šálku kuskusu
1 a ½ šálku brokolice
1 lžíce olivového oleje
½ šálku najemno nakrájené cibule
½ šálku najemno nakrájené jarní cibulky
2 lžičky římského kmínu
400 g uvařené cizrny nebo opláchnuté a osušené cizrny v nálevu
1 lžička tahini
½ šálku strouhanky
Postup
- Troubu si předehřejte na 200 st. Celsia. Uvařte kuskus podle návodu a mezitím povařte brokolici 5 – 7 minut, aby byla měkká.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte obě nadrobno nakrájené cibule a osmahněte je do zlatova. Nakonec přimíchejte římský kmín.
- V míse smíchejte uvařený kuskus, brokolici, obě cibulky s kmínem, cizrnu a tahini. Vytvořte těsto a z něj pak vytvarujte hamburgery. Ty vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 50 minut a během té doby je jednou otočte.
- Servírujte v hamburgerových houskách se salátem, rajčetem, sojánezou, tofunézou nebo jinou omáčkou dle vlastní chuti.