Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
porce: 4

Hamburger z cizrny, kuskusu a brokolice

Hledáte zdravou a chutnou alternativu k tradičnímu hamburgeru? Vyzkoušejte náš recept na hamburger z cizrny, kuskusu a brokolice. Tento lahodný a výživný burger je plný bílkovin, vlákniny a vitamínů, díky kterým se budete cítit skvěle.

Ingredience

Suroviny
1/3 šálku kuskusu
1 a ½ šálku brokolice
1 lžíce olivového oleje
½ šálku najemno nakrájené cibule
½ šálku najemno nakrájené jarní cibulky
2 lžičky římského kmínu
400 g uvařené cizrny nebo opláchnuté a osušené cizrny v nálevu
1 lžička tahini
½ šálku strouhanky

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 200 st. Celsia. Uvařte kuskus podle návodu a mezitím povařte brokolici 5 – 7 minut, aby byla měkká.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte obě nadrobno nakrájené cibule a osmahněte je do zlatova. Nakonec přimíchejte římský kmín.
  3. V míse smíchejte uvařený kuskus, brokolici, obě cibulky s kmínem, cizrnu a tahini. Vytvořte těsto a z něj pak vytvarujte hamburgery. Ty vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 50 minut a během té doby je jednou otočte.
  4. Servírujte v hamburgerových houskách se salátem, rajčetem, sojánezou, tofunézou nebo jinou omáčkou dle vlastní chuti.  

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.