Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 4
Grilovaný květák s tahini omáčkou
Grilujete dokola cuketu a papriky? Chtělo by to změnu? Zkuste tentokrát dát na gril květák a podávejte ho s tahini omáčkou. Tu můžete použít i k jiné grilované zelenině.
Ingredience
jeden menší květák
olivový olej
himalájská sůl
5-6 lžiček tahini pasty
šťáva z jednoho citrónu
150 g jogurtu (rostlinný nebo normální)
2 stroužky česneku
Postup
- Květák omyjte, nakrájejte na plátky a potřete solí a olivovým olejem. Nechte aspoň 10 odpočinout.
- Na rozpáleném grilu grilujte z každé strany cca 4 minuty.
- Na zálivku smíchejte citrónovou šťávu, tahini pastu, prolisovaný česnek, jogurt a sůl. Můžete použít i mixér, dresing bude mít jemnější konzistenci.
- Květák podávejte s dresingem ozdobeným petrželkou nebo jinými čerstvými bylinkami.