Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 40 min
porce: 4
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Dýňová polévka se stala stálicí našich podzimních kuchyní. Spolehlivě zahřeje, zasytí a dodá vitamíny. Určitě do polévky použijte i dýňové semínko - dodá vám zdravé tuky, minerály a navíc aminokyselinu Tryptophan, která podporuje zdravý spánek.
Ingredience
1 kg dýně hokaido (neloupaná) nakrájená na kostky
1 cibule
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
350 ml kokosového mléka
dýňová semínka
dýňový olej
zakysaná smetana
sůl
pepř
Postup
- Na lžíci olivového oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájenou dýni a chvíli opékáme.
- Vše zalijeme horkým vývarem.
- Necháme vařit doměkka asi 20 minut a rozmixujeme dohladka mixérem.
- Poté dáme polévku opět vařit a pomalu přiléváme kokosové mléko.
- Necháme 3 minuty probublávat na mírném ohni, dle chuti osolíme a opepříme.
- Na závěr na talíři zakápneme dýňovým olejem, ozdobíme zakysanou smetanou a dýňovými semínky.