Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
porce: 8

Zdravé domácí vafle

S vaflemi je to snadné - jakmile jim jednou propadnete, už si nedáte pokoj. Křupavá, sametově hebká dobrota se hodí na víkendovou snídani i jako sladká tečka po obědě. 


Postup

  1. Smíchejte v míse všechny suché přísady.
  2. Zahřejte kokosový olej tak, aby byl tekutý, a smíchejte ho se sirupem, jogurtem a rostlinným nápojem či mlékem.
  3. Těsto zamíchejte a vyšlehejte elektrickým šlehačem. Jakmile se všechny suroviny propojí a těsto dostane kompaktní konzistenci, šlehač vypněte.
  4. Vaflovač nastavte na střední stupeň a plotýnky mašlovačkou zlehka potřete slunečnicovým olejem.
  5. Do vaflovače nalijte těsto, přikryjte a pečte zhruba 5-7 minut. Hotové vafle vyjměte z vaflovače a ozdobte podle chuti.
  6. Domácí vafle si nejlépe vychutnáte s javorovým sirupem, ovocným džemem či lískooříškovou pomazánkou. Nebo je naservírujte se šlehačkou a polité rozpuštěnou čokoládou .

    Naše tipy:

  • Belgičané při přípravě vaflí používají klasické máslo. Vyzkoušejte to i vy.
     
  • Na vafle, palačinky a podobné dobroty si pořiďte vyšší mísu na šlehání s nálevkou ("zobáčkem"), těsto do vaflovače nebo na pánev nalejete pohodlně přímo z mísy.
     
  • Místo prášku do pečiva můžete použít vinný kámen , který na rozdíl od prášku do pečiva neobsahuje fosfáty. Dávkuje se 20 g vinného kamene na 500 g mouky.
     
  • Pokud vám vafle zbydou (s čímž ovšem moc nepočítejte, protože jsou tak dobré, že se vždy ihned všechny sní), dejte je do sáčku a zamrazte. Když je později ohřejete v troubě, bude mít rychlou svačinku.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.