Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 15 min
porce: 6
Hummus - cizrnová pomazánka ke grilování
Hummus – pomazánka z cizrny, kterou si snadno připravíme mixováním s olivovým olejem, česnekem a sezamovou pastou (Tahini).
Ingredience
Plechovka naložené cizrny
Vrchovatá lžíce sezamové pasty Tahini
2 stroužky česneku
Sůl, pepř
0,5 dcl olivového oleje
Šťáva z 1/2 citrónu
Římský kmín
Sušená rajčata
Postup
- Postup je velmi jednoduchý.
- Do mixéru dáme cizrnu, česnek, sůl, pepř, kmín, olivový olej a šťávu z citronu. Sekacími nástavci mixujeme tak dlouho, až vznikne hladká hmota. Pokud se vám hummus zdá moc hustý, přidejte trochu láku z naložené cizrny.
- Hummus nechte uležet dvě hodiny v lednici a podávejte potřený Tahini pastou a zakápnutý olivovým olejem. Pastu Tahini si můžete jednoduše vyrobit - pouze rozmixujete sezamová semínka s olivovým olejem v poměru 5:1. Můžeme chutně doplnit sušenými rajčaty.