Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 10 min
porce: 4
Dipy a omáčky
Dipy a omáčky mohou proměnit každé jídlo v gurmánský zážitek. Ať už hledáte něco, co dodá pokrmům výraznou chuť, nebo lehký dip ke svačině, naše recepty vám ukážou, jak jednoduše připravit domácí dipy a omáčky.
Ingredience
Suroviny
3 lžíce smetanového jogurtu
1 lžíce nastrouhaného křenu
3 lžíce smetanového jogurtu
1 lžíce hořčičného semínka (namletého)
Postup
- Základem je smetanový jogurt. Do něj nastrouháme čerstvý křen. Určitě znáte i variantu křen s jablkem. A kolik čeho? Ideální jsou 3 plné lžíce smetanového jogurtu a 1 lžíce nastrouhaného křenu.
- Dalším vyzkoušeným dipem je kombinace jogurtu a hořčičného semínka. Hořčičné semeno v obchodě najdete mezi klasickým kořením. Než ho přidáte do jogurtu je potřeba ho namlít či utřít v hmoždíři. I zde je základní poměr 3 lžíce jogurtu a 1 lžíce namletého hořčičného semínka. Pokud máte rádi výraznější a štiplavější chuť, můžete připravitv poměru 2 lžíce jogurtu a 2 lžíce hořčice.
- Přejeme vám pohodové grilování a spoustu labužnických zážitků