Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 5

Curry pomazánka z červené čočky

Přeneste se do ulic exotické Bombaje! Nemusíte přitom vystrčit ani paty z vlastní kuchyně. Stačí vám curry, červená čočka a půlhodina času. Tak na co ještě čekáte?

Ingredience

1 cibule
200 ml vody
1 lžička slunečnicového oleje
2 lžíce octa
sůl podle chuti
špetka kajenského pepře
špetka pepře

Postup

  1. Červenou čočku pořádně propláchněte, abyste ji zbavili zbytků slupek a nečistot.
  2. Nakrájejte cibuli nadrobno a osmažte ji na oleji, až začne chytat zlatavou barvu. V ten moment k ní přisypte curry koření a nechte ho chvilku pražit, aby se koření rozvonělo. Pozor, ať ho nepřipálíte.
  3. Poté nasypte do hrnce propláchnutou čočku, nalijte k ní vodu, osolte, přiveďte k varu a vařte asi 15 minut. Jakmile bude čočka měkká a voda vyvařená, máte hotovo.
  4. Uvařenou čočku dejte do mixéru, přidejte ocet, pepř a sůl a mixujte, dokud nezískáte pomazánku hladké textury.
  5. Pomazánku vyklopte do misky a dochuťte solí a kajenským pepřem a podávejte s čerstvým pečivem nebo knäckebroty.
  6. Pokud pomazánku nesníte najednou, můžete ji skladovat v lednici v čisté sklenici až 1 týden.

    Zdravé tipy:

    Vyzkoušejte v čočkové pomazánce i další bylinky a koření. Výborná je například s česnekem nebo rozmarýnem.


Nákupní seznam

Bio
Sonnentor Koření Curry ostré 50 g BIO

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.