Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 40 min
porce: 12

Cupcakes s vanilkovým krémem a jahodami

Tyhle roztomilé mini dortíčky zaručeně vykouzlí úsměv na tváři malým i velkým. S odlehčeným pudinkovým krémem a ozdobené čerstvým ovocem jsou ideálním letním dezertem.

Ingredience

110 g změklého másla
130 g cukru krystal
3 vejce
polovina vanilkového lusku
60 ml mléka
100 g hladké mouky
95 g polohrubé mouky
špetka soli
1,5 lžičky prášku do pečiva
citronová kůra
Krém:
200 ml mléka
20g vanilkového pudinku
125 g másla
100 g cukr moučka
vanilkový lusk

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 175 stupňů.
  2. Máslo šleháme do změknutí. Pak přidáme cukr a šleháme dále do pěny.
  3. Přidáme vejce a vanilku.
  4. Odvážíme si oba druhy mouky a smícháme se solí a práškem do pečiva.
  5. Odměříme mléko. Do těsta přisypeme polovinu moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin.
  6. Pečeme 17-20 minut, vyzkoušíme špejlí.
  7. Pudink (nejlépe v bio kvalitě) uvaříme v 200 mililitrech mléka a za stálého míchání necháme vychladnout.
  8. Dobře vymícháme 125g měkkého másla se 100g moučkového cukru a postupně přišleháváme pudink.
  9. Přidáme vanilku z jednoho lusku.
  10. Nakonec krém naneste na cupcakes pomocí cukrářského sáčku a ozdobte polovinou očištěné jahody. 

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.