Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 40 min
porce: 12
Cupcakes s vanilkovým krémem a jahodami
Tyhle roztomilé mini dortíčky zaručeně vykouzlí úsměv na tváři malým i velkým. S odlehčeným pudinkovým krémem a ozdobené čerstvým ovocem jsou ideálním letním dezertem.
Ingredience
110 g změklého másla
130 g cukru krystal
3 vejce
polovina vanilkového lusku
60 ml mléka
100 g hladké mouky
95 g polohrubé mouky
špetka soli
1,5 lžičky prášku do pečiva
citronová kůra
Krém:
200 ml mléka
20g vanilkového pudinku
125 g másla
100 g cukr moučka
vanilkový lusk
Postup
- Předehřejeme si troubu na 175 stupňů.
- Máslo šleháme do změknutí. Pak přidáme cukr a šleháme dále do pěny.
- Přidáme vejce a vanilku.
- Odvážíme si oba druhy mouky a smícháme se solí a práškem do pečiva.
- Odměříme mléko. Do těsta přisypeme polovinu moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin.
- Pečeme 17-20 minut, vyzkoušíme špejlí.
- Pudink (nejlépe v bio kvalitě) uvaříme v 200 mililitrech mléka a za stálého míchání necháme vychladnout.
- Dobře vymícháme 125g měkkého másla se 100g moučkového cukru a postupně přišleháváme pudink.
- Přidáme vanilku z jednoho lusku.
- Nakonec krém naneste na cupcakes pomocí cukrářského sáčku a ozdobte polovinou očištěné jahody.