Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
porce: 4

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue je snadná cesta k efektnímu dezertu, který potěší malé i velké. Připravte si čerstvé ovoce dle chuti a můžete začít.

Ingredience

200 ml smetany ke šlehání
200 g kvalitní čokolády
podle chuti 2 lžíce likéru Amaretto (nebo Baileys, Cointreau)
podle chuti skořice nebo kardamom
čerstvé ovoce (banán, jablko, jahody…)

Postup

  1. Zapalte čajovou svíčku a umístěte ji pod keramickou misku ve fondue setu. Než připravíte čokoládovou směs a nakrájíte ovoce, miska se nahřeje.
  2. Nakrájejte ovoce na menší kousky a rozdělte ho do misek ve fondue setu. Pokud máte fondue set bez misek, dejte ovoce do menších misek okolo fondue misky.
  3. Nalámejte čokoládu na menší kousky, aby se rychleji rozpustila. Vezměte si malý hrnec, nalijte do něj smetanu, nasypte nalámanou čokoládu a na sporáku pomalu zahřívejte. Po celou dobu čokoládu ve smetaně míchejte metličkou, aby se nepřipálila a rovnoměrně se rozpouštěla.
  4. Jakmile se všechna čokoláda rozpustí a směs získá hladkou, lesklou texturu, přelijte ji do nahřáté misky na fondue.
  5. Jednotlivé kousky nakrájeného ovoce napichujte na vidličku a namáčejte je v horké čokoládě. 

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.