Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 2

Cizrna na kari

Cizrna na kari je skvělé vegetariánské jídlo, které určitě zachutná i milovníkům masa. Pár surovin a do půl hodinky máte na stole zdravou voňavou večeři.

Ingredience

400 g sterilované cizrny (scezené)
400 ml kokosového mléka
2 pórky
olivový olej
½ lžičky kari
½ lžičky sladké mleté papriky
¼ lžičky mletého římského kmínu
2 stroužky česneku
kousek zázvoru

Postup

  1. Oba pórky nakrájejte na drobná kolečka a opékejte je na rozpáleném olivovém oleji ve větší pánvi asi 5 minut, dokud nezhnědnou.
  2. Poté do pánve přidejte cizrnu. Osolte, opepřete a přidejte veškeré koření.
  3. K cizrně přidejte česnek nakrájený na drobno a najemno nastrouhaný zázvor.
  4. Směs promíchejte a na středním plameni restujte tak dlouho, dokud cizrna nezačne praskat nebo mírně hnědnout. Nakonec přidejte kokosové mléko a na mírném plameni už jen krátce povařte.
  5. Jako přílohu doporučujeme jasmínovou rýži nebo pita chléb.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.