Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 4

Červená čočka se sušenými rajčaty

Červená čočka je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitaminu B6. Obsahuje vlákninu, která povzbuzuje činnost střev a je dobrou prevencí zácpy. Chybějící slupka přispívá ke zlepšení stravitelnosti a ke snížení nadýmání. Škroby obsažené v luštěninách se díky vysokému obsahu vlákniny pomalu vstřebávají, a umožňují tak rovnoměrné uvolňování glukózy do krve.

Ingredience

300 g červené čočky
3 - 4 ks rajče
100 g sušených rajčat
1 ks cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvá petrželka (můžeme nahradit kořením Sonnentor petržel bio)
koření chilli 

Postup

  1. Červenou čočku propláchneme studenou vodou. Čočku zalijeme vodou a vaříme do změknutí cca 8 - 10 minut.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek.
  4. Na malém množství oleje osmažíme cibulku, přidáme nakrájená čerstvá rajčata, podlijeme vodou a krátce povaříme. Přidáme česnek, chilli koření a uvařenou čočku. Nakonec vmícháme na kousíčky nakrájená sušená rajčata a nasekanou petrželku. Dochutíme solí, chilli. Vše promícháme a můžeme podávat.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.