Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 20

Celozrnné vanilkové rohlíčky

O trochu zdravější varianta tradičních rohlíčků. Špaldová mouka chutná po oříšcích, takže se do receptu krásně hodí a po cukroví se na stole jen zapráší.

Ingredience

160 g celozrnné špaldové mouky
160 g hladké mouky
100 g moučkového třtinového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
200 g másla
na špičku nože mleté vanilky
citrónová šťáva dle potřeby
moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup

  1. Vypracujte těsto z obou druhů mouky, ořechů, cukru, vanilky a másla.
  2. Pak do těsta opatrně přidejte citrónovou šťávu. 
  3. Těsto nechte v lednici ideálně přes noc, druhý den tvarujte z těsta rohlíčky.
  4. Pečte při 180°C přibližně 8 minut. Ještě teplé obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.