Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 20
Celozrnné vanilkové rohlíčky
O trochu zdravější varianta tradičních rohlíčků. Špaldová mouka chutná po oříšcích, takže se do receptu krásně hodí a po cukroví se na stole jen zapráší.
Ingredience
160 g celozrnné špaldové mouky
160 g hladké mouky
100 g moučkového třtinového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
200 g másla
na špičku nože mleté vanilky
citrónová šťáva dle potřeby
moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup
- Vypracujte těsto z obou druhů mouky, ořechů, cukru, vanilky a másla.
- Pak do těsta opatrně přidejte citrónovou šťávu.
- Těsto nechte v lednici ideálně přes noc, druhý den tvarujte z těsta rohlíčky.
- Pečte při 180°C přibližně 8 minut. Ještě teplé obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.