Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 90 min
porce: 4

Buchtičky ze špaldové mouky s vanilkovým krémem

Nejoblíbenější jídlo ze školních jídelen tentokrát ve zdravější verzi.

Ingredience

Na buchtičky:
400 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
2 lžíce třtinového cukru
2 žloutky
1 lžíce citronové kůry
balíček sušeného droždí (nejlépe v bio kvalitě)
špetka soli
250 ml teplého jakéhokoliv rostlinného nápoje (př. ovesný, rýžový)
100-130 ml kvalitního oleje
Na vanilkový krém:
800 ml sojového vanilkového nápoje
1 ks pudinkového vanilkového prášku

Postup

  1. Všechny ingredience na buchtičky pořádně zamíchat, dokud se nelepí na stěny nádoby. Nápoj musí být zahřátý tak, aby těsto vykynulo.
  2. Těsto následně necháme 30 min. kynout, poté ho prohněteme a necháme dalších 30 minut kynout.
  3. Troubu předehřejeme na cca 170 st. Těsto rozdělíme na cca 3 cm široké provázky a nakrájíme na kousky. Uděláme kuličky, které dáme na plech na pečící papír vedle sebe (je možné promazat trochu olejem).
  4. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
  5. Vytvoříme vanilkový krém: 200 ml sojového nápoje rozmícháme s pudinkem, 600 ml nápoje dáme vařit a poté do něj vlijeme zbytek směsi a mícháme, dokud nezhoustne a nevznikne vanilkový krém.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.