Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 40 min
porce: 6
Brokolicová polévka s mandlemi a řeřichou
Originální spojení chutí, které dodá vašemu tělu kromě spousty vitamínů i vlákninu, draslík, hořčík nebo vápník.
Ingredience
1 ks brokolice
130 g loupaných mandlí
2 menší cibule
4 lžíce rostlinného oleje
1 stroužek česneku
1 lžička saturejky
1 brambora
1 lžička soli
šťáva z 1 limety/citronu
mletý barevný pepř
Postup
- Mandle nasucho orestujte v pánvi.
- Cibuli nakrájejte najemno a opečte ji na rozehřátém oleji v hrnci doměkka. Česnek nakrájejte na plátky a společně se saturejkou ho přidejte k cibuli. Po 2 minutách restování zalijte 2 l vody.
- Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky, vsypte do vody, osolte a uvařte doměkka.
- Mezitím opláchněte brokolici, odkrojte několik růžiček a ponechte je stranou, zbylou část brokolice nakrájejte nahrubo do polévky a uvařte doměkka.
- Přisypte 2/3 mandlí a odložené růžičky brokolice, zakápněte limetkovou šťávou, opepřete a povařte 4 minuty. Odstavte a rozmixujte na hladký krém.
- Polévku můžete dozdobit výhonky řeřichy a lupínky mandlí.