Bio těstoviny s mozzarellou, rajčaty a lilkem
Uvařte si večeři, na které si pochutná celá rodina. Za 20 minut máte po práci a zdravé jídlo je na stole.
Ingredience
Postup
- Lilek nakrájejte na drobné kostičky, posolte a nechte 5 minut vypotit. Poté ho v cedníku propláchněte studenou vodou a osušte.
- Dejte si hřát vodu na těstoviny. Mezitím si na hluboké pánvi orestujte na olivovém oleji lilek. Ochuťte kořením Sonnentor na těstoviny a nechejte ho pod pokličkou zhruba 10 minut podusit. Ve vroucí, osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu.
- Do další hluboké pánve vložte na půlku rozkrojená cherry rajčata a zprudka je orestujte. Přidejte je k podušenému lilku a celou zeleninovou směs ochuťte solí, pepřem, kořením Sonnentor na těstoviny.
Sceďte těstoviny a přisypejte je k zeleninové směsi. Vše promíchejte a přidejte mozzarellu nakrájenou na kostičky, aby se lehce rozpustila. Podávejte s nastrouhaným parmazánem a lístky bazalky.
Zdravé tipy:
Nemáte-li po ruce čerstvou bazalku, můžete použít i sušenou bazalku, ideálně bv bio kvalitě. Při výběru olivového oleje vždy sáhněte po extra panenském olivovém oleji, který je z olivových olejů nejkvalitnější.