Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 45 min
porce: 8
Fazolové brownies
Až tento dezert naservírujete rodině či přátelům, pravděpodobně nikdo z nich nepozná, z čeho je vlastně vyrobené, protože fazole ve výsledné chuti nejsou vůbec cítit. Fazole v brownies snižují kalorickou hodnotu a naopak zvyšují obsah vlákniny a bílkovin - takže můžete mlsat bez výčitek.
Ingredience
1 plechovku červených fazolí
2 vejce
3 banány
3 lžíce čekankového sirupu
35 g kakaa
1 lžičku skořice
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup
- Fazole slijeme a v sítku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou.
- Opláchnuté fazole vložíme do mixéru, přidáme postupně zbytek ingrediencí a vše řádně promícháme.
- Pečící formu poklademe pečícím papírem a přelijeme do něj vzniklou směs.
- Troubu předehřejeme na 170 °C, formu vložíme do trouby a pečeme 40 minut.