Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 5 min + pečení
porce: 2

Pečené kořeněné batátové chipsy

Oblíbená chuťovka nemusí být připravena pouze z klasických brambor. Pokud chcete zdravou změnu, můžete křoupat u televize tyto lupínky ze sladkých brambor okořeněné pikantní směsí.

Ingredience

Batáty
Kukuřičný škrob
Himalájská ochucená sůl Harisa
Olivový olej  

Postup

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Umístíme je do mísy a zalijeme horkou vodu smíchanou s kukuřičným škrobem.
  2. Necháme máčet asi 20 minut, poté plátky vyjmeme a pečlivě vysušíme papírovými utěrkami.
  3. Plátky poté naskládáme na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem.
  4. Posypeme Africkou kořenící směsí HARISA, která chipsy i dosolí.
  5. Pečeme v troubě minimálně 20 minut při 180 °C, dokud nebudou batátové plátky křupavé.

    Tip:

    Podávejte s jogurtovým dresingem ochuceným čerstvými bylinkami.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou ošatku za více než 1499 Kč vám doručíme zdarma.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.