Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 5 min + pečení
porce: 2
Pečené kořeněné batátové chipsy
Oblíbená chuťovka nemusí být připravena pouze z klasických brambor. Pokud chcete zdravou změnu, můžete křoupat u televize tyto lupínky ze sladkých brambor okořeněné pikantní směsí.
Ingredience
Batáty
Kukuřičný škrob
Himalájská ochucená sůl Harisa
Olivový olej
Postup
- Batáty oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Umístíme je do mísy a zalijeme horkou vodu smíchanou s kukuřičným škrobem.
- Necháme máčet asi 20 minut, poté plátky vyjmeme a pečlivě vysušíme papírovými utěrkami.
- Plátky poté naskládáme na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem.
- Posypeme Africkou kořenící směsí HARISA, která chipsy i dosolí.
Pečeme v troubě minimálně 20 minut při 180 °C, dokud nebudou batátové plátky křupavé.
Tip:
Podávejte s jogurtovým dresingem ochuceným čerstvými bylinkami.