Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
kus: 50
Slané sezamové krekry
Předvánoční sněhová nadílka je zatím plašší než by si děti přály. Jednou z cest jak si připomenout křoupání sněhu pod nohama jsou naše krekry.
Ingredience
Budeme potřebovat:
250 g celozrnné špaldové mouky
100 g másla
2 lžíce sezamového oleje (lze nahradit slunečnicovým, olivovým…)
1 lžíce sezamové pasty tahiny (lze vynechat)
100 ml vody
1,5 lžičky soli
hrst sezamových semínek
Postup
- Z mouky, másla, oleje, sezamové pasty, vody a soli vypracujte těsto. Hotové těsto zabalte do alobalu a nechte v lednici odpočívat (ideálně do druhého dne). Druhý den těsto vyválejte na tenký plát, posypte sezamem a válečkem sezam zatlačte do těsta.
- Nožem nakrájejte sušenky. Dejte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte při 160 stupních 15 až 20 minut (záleží na tloušťce těsta).