Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
porce: 12
Raw kokosovo-jahodový dort
Krom toho, že jsou jahody velmi zdravé, tak jsou především chuťově vynikající a navíc - na talíři nádherně vypadají. Pojďte si s námi pochutnat - nejen očima...
Ingredience
Korpus:
3 šálky kešu ořechů
½ šálku datlí
½ šálku agávového sirupu
¾ šálku kokosového oleje
Náplň:
½ šálku kešu ořechů
¼ šálku vody
¼ šálku kokosového oleje
2 polévkové lžíce agávového sirupu
Postup
- Kešu ořechy namočte na noc do vody.
- Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru cca 23 cm a vyložte ji pečlivě pečícím papírem.
- Suroviny na korpus rozmixujte tak, aby směs zůstala hrubší a nebyla úplně jemná.
- Vzniklou směs rozetřete do formy na pečící papír a lžící do rovna uhlaďte.
- Rozmixujte všechny suroviny na náplň, tentokrát do zcela jemné a hladké konzistence. Vzniklý krém rozetřete na korpus.
- Dejte alespoň na 2 hodiny chladit.
- Pak dort ozdobte čerstvým ovocem – jahodami, malinami, borůvkami či broskvemi.