Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
kus: 8
Raw čokoláda s maca práškem a goji
Raw čokoládu si zamilují všichni, uvidíte, že zachutná dětem i dospělým. Vylepšit ji můžete přidáním MACA prášku nebo dalších zdravých ingredienci. Tento jednoduchý recept na raw čokoládu se brzy naučíte nazpaměť, protože ji budete připravovat hodně často. Je zdravý, chutný a dodá množství energie po náročném dni nebo sportovním výkonu.
Ingredience
Ingredience:
½ hrnku roztátého kokosového oleje
¼ hrnku raw kakaového prášku
1 polévková lžíce javorového sirupu
slupka z mandarinky
1 polévková lžíce MACA prášku
2 čajové lžičky goji (kustovnice čínská)
4 čajové lžičky kešu másla
hrst mandlí
Postup
- Smíchejte kokosový olej s kakaovým práškem. Po chvilce zamíchejte javorový sirup. Do výsledné hmoty nakonec přimíchejte mandarinkovou kůru, macu a goji.
- Rozetřete tuto hmotu do připravené formy nebo čtvercové pánve vystlané pečícím papírem ve výšce přibližně 1 cm. Mandle můžete vtlačit v tomto bodě nebo je vmíchat již na počátku do připravené hmoty.
- Na povrch dejte pár čajových lžiček kešu másla a pomocí nože (nebo jiného ostrého předmětu) ho promíchejte do samotné čokolády.
- Vložte pánev nebo formu do chladničky a nechte vychladnout a odstát.
- Můžete podávat!