Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 15 min
porce: 4
Mrkvové palačinky s medovým tvarohem
Mrkev patří k výjimečným druhům zeleniny, které jsou zdravější po tepelné úpravě – díky zahřátí a přidání trochy tuku se vstřebá mnohem více betakarotenu než v syrovém stavu.
Ingredience
Suroviny
200 g mrkve
4 vejce
80 g celozrnné mouky
200 ml polotučného mléka
300 g odtučněného tvarohu
50 g medu
Postup
- Našlehejte sníh z vajíček.
- Přidejte mléko a mouku a důkladně zpracujte.
- Na jemnou nastrouhejte mrkev a přimíchejte ji do těsta, aby bylo důkladně spojené.
- Připravte si náplň z medu a tvarohu.
- Palačinky připravte na pánvi z obou stran a naplňte tvarohem vyšlehaným s medem.